Ting å gjøre på Vestlandet

Vestlandet er blant Norges flotteste områder med høye, majestetiske fjell og dype daler. Byene er unike, fulle av historie og kultur, og attraksjonene er utallige. Derfor er vestlandsbyene fulle av turister året rundt – alle vil ha en smakebit på alt som finnes her. Nedenfor får du gode tips om du planlegger en tur til Vestlandet selv.

Bergen, det naturlige utgangspunktet for ferien

Bergen er Norges andre største by, kun slått av Oslo. Men rent kulturmessig har Bergen minst like mye å by på, om ikke mer. Til tross for dårlig vær og mange regnværsdager vil du få en opplevelse du aldri har sett maken til om du er heldig å få et glimt av Bergen i solskinn.

Ta deg en spasertur på den karakteristiske brygga, nyt synet av de mange fiskebodene, besøk en av de største handlegatene og nyt en god lunsj før turen går videre til den kjente Fløibanen og Bergens desidert beste utsikt.

Stavanger – naturopplevelser av en annen verden

Stavanger er en litt mindre by, men naturopplevelsene i området rundt byen er blant de beste og største i verden. Ikke langt utenfor Stavanger finner du nemlig den fantastiske Lysefjorden, og for et bedre glimt av de bratte fjellsidene anbefales det å ta turen til Preikestolen eller Kjerag, to fantastiske fjellplatåer som byr på noen av de flotteste utsiktene i verden. Begge fjellplatåene kan nås med noen timers gange, og turen egner seg for de fleste. Husk bare å pakke ned mat, vann og skift. Været endrer seg raskt i vest.

Når fjellturen og de fantastiske naturopplevelsene er historie, står kvelden for tur. Avslutt dagen med en gåtur og et restaurantbesøk i fargegata i Stavanger eller sjekk ut noe annet som Norge har å by på – som for eksempel norske nettcasinoer.

Ålesund – fantastisk arkitektur

Ålesund sies å være Norges flotteste by, i hvert fall er det normen for dem som bor det. Og det er forståelig. Bygningene i sentrum har jugendstil og er et resultat av en voldsom brann som herjet byen i 1904. Bli med på byvandring og hør historien mens du nyter den flotte arkitekturen, eller ta bilen fatt for en naturopplevelse du sent vil glemme. Ta turen til Godøya, og se hvordan barske fjell møter det åpne hav, ta en tur i Alnes fyr før du avslutter dagen med et cafébesøk på Aksla-fjellet – Ålesunds flotteste utkikkspunkt.

I kombinasjon med en tur til Ålesund, anbefales det å ta turen til den flotte Geirangerfjorden. Det går direktebåter og -busser fra Ålesund hver dag i sommermånedene, men for en mer unik opplevelse kan du også kjøre dit.

Flåmsbanen

Vil du se Vestlandet fra sin beste side, men samtidig slappe av og ta livet med ro? Da anbefales en tur med Flåmsbanen. Turen starter i Bergen, og på veien får du med deg det beste av norsk natur fra komforten av togsetet ditt. Toget har en retro stil, for en helt unik opplevelse, og underveis får du bevitne enorme fjellandskap, store fosser og en naturopplevelse du aldri har vært maken til.

29 Apr 2021